C2W_Sponsored content_June23_NL_Image 1

Beeld: Clinisys

Door de snelle ontwikkelingen in de menselijke genetica en moleculaire diagnostiek, voldoen traditionele laboratoriuminformatiesystemen (LIS) niet langer aan de steeds veranderende eisen. Innovatieve softwareoplossingen, zoals Clinisys GLIMS Genetics, die toekomstgerichte alternatieven bieden, vinden snel hun weg in de markt.

 

Geïntegreerde, digitale workflows voor het volledige genetische spectrum

C2W_Sponsored content_June23_NL_Image 2

Beeld: Clinisys

In tegenstelling tot conventionele standaard LIS-systemen, is Clinisys GLIMS Genetics, ontwikkeld in nauwe samenwerking met drie internationale universitaire ziekenhuizen, ontworpen voor de specifieke workflows in het geneticalaboratorium:

  • Ondersteuning voor uitgebreide genetische workflows
  • Eenvoudige workflowconfiguratie
  • Geïntegreerde grafische stamboomapplicatie
  • Speciale invoerschermen voor efficiënter werken
  • Gespecialiseerde databankstructuur
  • Geïntegreerde module voor genetische consultaties

Clinisys GLIMS Genetics overtuigt Europese markt

In minder dan 3 jaar heeft de Clinisys GLIMS Genetics-oplossing, specifiek gericht op moleculaire biologie en genetica voor laboratoria, een plaats veroverd op de markt dankzij haar kracht, prestaties en flexibiliteit. Negentien klanten in zeven Europese landen, waaronder zeven universitaire ziekenhuizen, hebben er al voor gekozen om deze oplossing te implementeren.

De klanten zijn zeer tevreden:

“We zijn GLIMS Genetics dankbaar voor hun bijdrage aan de voortschrijdende testmanagementactiviteiten in ons laboratorium”, zegt dr. Fabienne Dufernez, ziekenhuisarts van het CHU Poitiers. “De potentiële voordelen voor de patiënt zijn aanzienlijk en de efficiëntie van onze laboratoriumsoftware moet de nieuwe uitdagingen aankunnen.”

GLIMS Genetics Counseling: een nieuwe uitbreiding

Met de nieuwe uitbreiding GLIMS Genetics Counseling biedt Clinisys GLIMS Genetics veel voordelen in de snelgroeiende activiteit van genetische consultaties. Het maakt het hele proces van een genetische consultatie met de patiënt en zijn familie mogelijk en stelt de afdeling in staat om het klinische dossier van de familie en de genealogische stamboom te beheren. Het personaliseren van consultatieformulieren vergemakkelijkt het werk van medisch specialisten en verbetert de kwaliteit en structurering van de informatie voor een betere opvolging van de patiënt en zijn familie.

En er is nog meer op komst

Met Clinisys GLIMS Genetics blijft Clinisys werken aan ontwikkelingen om laboratoria te voorzien van expertise in hun specifieke activiteiten, in meerdere disciplines, die aan hun prestaties ten goede komen. Eind 2023 wordt het aanbod aangevuld met een nieuwe module, HLA Transplant, gewijd aan de specialisaties van immunogenetica en HLA.

Clinisys_YellowSquare_logo

Clinisys

Clinisys transformeert het moderne laboratorium en biedt flexibele en geavanceerde oplossingen om workflows te stroomlijnen en gezondheidsresultaten te verbeteren in negen verschillende sectoren: gezondheidszorg, contractdiensten, gewaswetenschappen, milieu, water, voedsel en drank, farma, biowetenschappen en volksgezondheid. Wij zetten ons in om elk type laboratorium of testomgeving op afstand te ondersteunen – in de publieke of private sector, intern of uitbesteed.

Onderwerpen