Het bedrijf Antonides C.V. uit Vollenhove heeft sinds kort het stokje overgedragen aan Boom Laboratoriumleverancier uit Meppel.

De twee bedrijven hadden voor de overname al veel overeenkomsten. Het familiebedrijf Antonides, opgericht in 1962, bestaande uit 15 collega’s, heeft een vergelijkbaar assortiment als Boom met daarin laboratoriumbenodigdheden en chemicaliën. Daarnaast hadden ze ook gezamenlijke leveranciers waaronder 3M en Gosselin.

Eigenmerk pakket

Net als Boom met het eigenmerk Boom Label, is Antonides succesvol met een eigenmerk chemiepakket onder de naam Interchema. Ook beschikt Antonides over een eigen productie van Gamma-pak monsterzakken, melkvuilbepalingsfilters en diverse (steriele) voorverpakte disposable sets. De activiteiten van beide bedrijven vullen elkaar erg goed aan, hierdoor kan de focus blijven liggen op de hoge service en klantspecifieke dienstverlening.

Zelfstandige dochteronderneming

In eerste instantie verandert er niet veel aan de buitenkant. Antonides zal als zelfstandige dochteronderneming van Boom opereren. De locaties en personele bezetting blijven hetzelfde. Boom blijft samen met Antonides zich volop inzetten om hun klanten te blijven bedienen zoals ze dat gewend zijn. De bedrijven kijken uit naar een voorspoedige toekomst.

boom-portretserie-018

Beeld: Boom B.V.

V.l.n.r.: Bertjan Boom (directeur, 4e generatie), Dolf Boom (oud-directeur, 3e generatie), Floris Boom (Project & Gebouwbeheer).