Van 9 tot 12 april 2024 zullen analytica, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor laboratoriumtechnologie, analyse en biotechnologie en ceramitec, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor de keramische industrie, parallel worden gehouden. Dat creëert toegevoegde waarde voor exposanten en bezoekers van beide evenementen, omdat de hele waardeketen van materiaalontwikkeling tot analytische precisie aan bod komt.

De keramische industrie zal bijvoorbeeld profiteren van geautomatiseerde laboratoriumsystemen, moderne analytische instrumenten en innovatieve meettechnologieën die nauwkeurige gegevens leveren over de samenstelling van materialen om de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen en de eindproducten te controleren en verder te optimaliseren.

In veel laboratoria wordt technische keramiek gebruikt in apparaten en componenten omdat het bestand is tegen extreme temperaturen en hoge mechanische spanning en bestand is tegen agressieve chemicaliën. Sommige keramische soorten zijn ook biocompatibel, waardoor ze geschikt zijn voor bepaalde experimenten in biomedisch onderzoek.

Het programma van beide beurzen omvat ook presentaties en discussiepanels waar beide partijen hun voordeel mee kunnen doen. Ook zal er in het Occupational Safety and Health Forum tijdens analytica experts opnieuw laten zien, deels met explosieve live demonstraties, hoe veiligheid kan worden gewaarborgd in het dagelijkse laboratoriumwerk.

Exposanten van over de hele wereld wachten namelijk op uw komst!

Meer informatie en tickets..(Een ticket geeft toegang tot beide beurzen.)

analytica 2 (1)

Beeld: analytica