Dinsdagavond 15 november was er nog heel wat activiteit bij VITO. KVCV en de chemie- en materialenexperts van VITO ontvingen meer dan 160 studenten, docenten en professionals voor een unieke kijk op het werk dat VITO doet rond duurzame chemie.

Deelnemers kregen de kans om de LignoValue Pilot te bezoeken, hadden ruim de tijd om bij een hapje en drankje te netwerken met onze experts en werden getrakteerd op een reeks interessante presentaties over de verschillende manieren waarop VITO de bakens mee uitzet voor de toekomst van de chemiesector.

’Voor mij was het event absoluut geslaagd! Een toporganisatie met KVCV en een geweldige opkomst. Het gaf ons de kans om heel wat maatschappelijk relevante, maar soms minder gekende onderwerpen waarop we bij VITO werken even in de kijker te zetten. Jonge mensen warm maken om samen met ons de toekomst van de chemie duurzamer te maken, heeft mij een enorme boost gegeven, en ik hoop ook de studenten zelf. Zeker voor herhaling vatbaar!’, zei Karolien Vanbroekhoven, Program Manager Sustainable Polymer Technologies.

’Het was zeer interessant om meerdere verschillende projecten en topics te zien waar VITO aan werkt en de pilotplant was een interessant onderdeel, maar ik was voornamelijk verrast van de tewerkstellingsmogelijkheden die duidelijk tijdens het event in de kijker werden gezet. Dit biedt een zekere meerwaarde voor graduerende studenten om te kijken wat te doen na hun studie’, aldus Maarten Van Wesemael, student Master of Chemistry UAntwerpen.

’De wijze waarop VITO universitair onderzoek vertaalt naar een industriële context, onderlijnt de waarde van chemisch onderzoek in de industrie en de impact die chemici kunnen hebben op maatschappelijk relevante topics zoals duurzaamheid. Doordat ze een duidelijke brug vormen tussen de academische en industriële wereld, presenteren ze zich als een aantrekkelijke toekomstige werkgever voor doctorandi die overwegen om diezelfde brug te bewandelen’, blikt Tom Vermeyen, doctoraatsstudent UAntwerpen, terug.

Klik hier voor meer foto’s.