Op donderdag 5 oktober vindt de Avond van de Chemie plaats in Oss. Tijdens deze feestelijke avond zetten wij chemie letterlijk in de spotlights. Dit jaar hebben we weer drie fantastische chemici uitgenodigd om op het theaterpodium over hun onderzoek en werkveld te vertellen.

Hoogleraar Chemische Immunologie prof.dr. Sjaak Neefjes (Leids Universitair Medisch Centrum) vertelt over het ontgiften van anthracycline; een veelgebruikte chemotherapie. Samen met zijn team heeft Neefjes een nieuwe activiteit ontdekt van anthracycline, waardoor ze varianten kunnen ontwikkelen die wel effectief zijn en tegelijkertijd minder bijwerkingen veroorzaken. Chief Scientific Officer en mede-oprichter van Synaffix prof.dr. Floris van Delft geeft een presentatie over de technologieën die de basis vormen van Synaffix ‘best-in-class antibody-drug conjugates’ (ADC’s) voor gerichte kankertherapie. En hoogleraar Biomedische Materialen prof.dr. Patricia Dankers (TU Eindhoven) gaat in op de ontwikkeling van functionele biomaterialen en de vertaling van deze biomaterialen naar toepassingen op het gebied van de regeneratieve geneeskunde.

Naast topsprekers uit de chemie biedt deze avond volop entertainment en een spannend prijzengala waarin we jonge talenten in de spotlights zetten. Om de 120e verjaardag van de KNCV extra feestelijk te maken nodigen wij alle leden en hun introduceés uit om gratis te gast te zijn bij de Avond van de Chemie. Want wie jarig is, trakteert!

Wilt u er ook bij zijn? Houd dan een plekje vrij in uw agenda.

www.kncv.nl/avdc