Volunteers-Shutterstock

Beeld: Shutterstock

Wil jij je inzetten voor de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV) en een bijdrage leveren aan onze boeiende projecten? Word dan vrijblijvend een van onze gewaardeerde vrijwilligers!

Bij KVCV geloven we in de kracht van samenwerking en gemeenschapszin om onze doelen te bereiken. Als vrijwilliger ben je een essentieel onderdeel van ons team en draag je bij aan het versterken van onze vereniging en het bevorderen van chemische wetenschappen in Vlaanderen.

Of je nu een passie hebt voor het organiseren van evenementen, een talent hebt voor marketing en communicatie, of juist affiniteit hebt met IT en technologie, bij KVCV is er een plek voor jou. Hier zijn enkele gebieden waarop je je kunt inzetten:

  1. Organisatie van activiteiten
    Ben jij een student of een jonge professional? Engageer je binnen Jong-KVCV en help mee bij het organiseren van lezingen, bedrijfsbezoeken en congressen speciaal gericht op jongeren. Ben je een leerkracht chemie of is chemieonderwijs je passie? Dan is onze sectie Onderwijs & Opleidingen op zoek naar jou. Zij organiseren studiedagen en ontwikkelen didactisch materiaal. Diegenen met een specifieke interesse in een chemische subdiscipline zoals analytische, medicinale of organische chemie, kunnen bijdragen aan het organiseren van workshops, seminars en discussiepanels om kennisuitwisseling en netwerken binnen deze domeinen te bevorderen. Zij kunnen hiervoor terecht in onze vakspecifieke secties of mee aan de wieg staan van de oprichting van een nieuwe sectie.
  2. Marketing en Communicatie
    Heb je een vlotte pen en interesse in het verspreiden van wetenschappelijke kennis? Kom ons team versterken bij het creëren van inhoud voor ons ledenblad, onze nieuwsbrief en sociale media. Je krijgt de kans om in contact te treden met onze leden en partnerorganisaties en zo bij te dragen aan een levendige chemische gemeenschap.
  3. IT
    Als je een achtergrond hebt in IT en graag bijdraagt aan de ontwikkeling van websites, apps en databases, dan kunnen we jouw vaardigheden goed gebruiken. Of misschien ben je juist geïnteresseerd om je te verdiepen in PHP, SQL of andere technologieën? Bij KVCV bieden we mogelijkheden om je kennis uit te breiden en praktische ervaring op te doen.

Wil jij deel uitmaken van ons enthousiaste team en bijdragen aan de groei van de KVCV? Schrijf je dan nu vrijblijvend in als vrijwilliger! Geef hier (kvcv.be/nl/vereniging/nieuwe-vrijwilligers) je gegevens en eventuele interessegebieden op, en we nemen je graag op in onze mailinglijst voor nieuwe vrijwilligers. Zo blijf je op de hoogte van onze initiatieven en projecten waar je aan kunt bijdragen.

Dank voor je interesse in KVCV en we kijken ernaar uit om samen met jou de toekomst van de chemische wetenschappen vorm te geven!