Op vrijdag 22 april organiseert CTC-bestuurslid prof. Shirin Faraji samen met haar team vanuit Groningen een online symposium

CTC-Symposium

Het vakgebied rondom computationele chemie wint steeds meer terrein. Daarom is in 2017 tijdens CHAINS de KNCV-sectie Computationele en Theoretische Chemie (CTC) opgericht. De CTC is daarmee de jongste sectie van de KNCV. Op vrijdag 22 april organiseert CTC-bestuurslid prof. Shirin Faraji samen met haar team vanuit Groningen een online symposium. Dit gebeurt ter ere van de zeventigste verjaardag van Prof. Ria Broer, emeritus hoogleraar en voormalig voorzitter van de groep Theoretische Chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De plenaire sprekers zijn Cien de Graaf (Universiteit Rovia i Virgili, Spanje), Luuk Visscher (Vrije Universiteit Amsterdam), Selim Sami (Rijksuniversiteit Groningen) en Geert-Jan Kroes (Universiteit Leiden). Daarnaast zijn er ook parallelsessies speciaal voor PhD-studenten. De inschrijving voor het KNCV-CTC-Symposium 2022 is geopend, meer informatie over het programma is te vinden op ctc.kncv.nl/ctc2022.

Het bestuur wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen met interesse in dit vakgebied uit te nodigen zich aan te sluiten bij de CTC. Het huidige bestuur van de sectie bestaat uit:

  • · Matthias Bickelhaupt (Vrije Universiteit), voorzitter
  • · Shirin Faraji (RUG), secretaris
  • · Gerrit Groenenboom (Radboud Universiteit)
  • · Célia Fonseca Guerra (Vrije Universiteit)
  • · Ferdinand Grozema (TU Delft)