Een greep uit het NBV-nieuws van de maand mei, met NBC-22, een nieuwe werkgroep en een nieuw boek.

NBC-2022 Poster 2 klein

NBC-22: Registratie geopend!

Op 4 oktober 2022 organiseert de NBV het Nederlands Biotechnologie Congres (NBC-22). We verwelkomen u graag in het Corpus Congress Centre in Leiden. De drie keynotes zijn al bekend! Op het plenaire podium mogen we verwelkomen:

  • · Dr. Jennifer Holmgren, CEO van Lanzatech
  • · Dr. Maria Fatima Lucas, CEO van Zymvol Biomodeling
  • · Prof. Mark van Loosdrecht, Hoogleraar Milieubiotechnologie, TU Delft

Naast keynote lezingen omvat het programma parallelsessies, posters, stands van bedrijven en uiteraard volop mogelijkheden om te netwerken. Registreer u nu via nbc.kncv.nl.

 

Genomics illustration

Genomics illustration

Nieuwe NBV werkgroep Genomics

De Werkgroep Genomics is de jongste formatie binnen de NBV en richt zich zowel op de Biotech industrie (farma en agriculture) als de academische biotech/life sciences. Het doel van de werkgroep Genomics is om kennisuitwisseling te stimuleren op het gebeid van de snel ontwikkelende sequencing en genotyping technologieën. Dit doen we door een gezamenlijk netwerk te creëren van zowel academische en industriële leden, webinars te organiseren en maatschappelijke vraagstukken zoals data regulatie te bespreken. De onderwerpen die aan bod zullen komen omvatten de gehele biotech workflow van sampling, DNA/RNA extracties, library preps, sequencing/genotyping en Bio-IT analyses. Kijk voor meer info op de site.

 

Cover - Zo leuk is microbiologie - Ben Lugtenberg

Cover - Zo leuk is microbiologie - Ben Lugtenberg

Zó leuk is microbiologie

NBV lid en microbiologie-icoon Ben Lugtenberg heeft het boek “Zó leuk is microbiologie” geschreven. Het boek is geschikt voor een breed publiek en zowel interessant voor microbiologen als middelbare scholieren. Het behandelt actuele onderwerpen zoals aardgas, antibiotica, corona, genetische modificatie en vaccins, en klimaatverandering. Een aanrader! Voor bestellen en meer informatie: ben.lugtenberg@gmail.com.