Hier vind je het laatste nieuws van de NBV, met de save the date voor het NBC23, de Zilveren Zandloper en het pharmacogenomics symposium.

Save the date: Nederlands Biotechnologie Congres op 28 September 2023

Noteer alvast de datum voor een volgende mooie editie van het Nederlands Biotechnologie Congres op donderdag 28 september 2023. Meer informatie over het programma volgt snel! www.nbc.kncv.nl

Zilveren Zandloper Award

De call voor nominaties voor de Zilveren Zandloper Award is geopend!

Jaarlijks reikt de NBV de Zilveren Zandloper Award uit. De prijs bestaat, naast eeuwige roem, uit een beeldje en een geldprijs van €2500,-. In 2023 wordt de Zilveren Zandloper Innovatie Award uitgereikt aan één of meer ondernemers of onderzoekers die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de toepassing van biotechnologisch onderzoek.

Het doel van de innovatieprijs is:

(1) het stimuleren van het toepassen van wetenschappelijke resultaten bij het ontwikkelen van biotechnologische producten of diensten

(2) het aanmoedigen van onderzoekers en ondernemers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de biotechnologie

(3) de beeldvorming rond biotechnologie te bevorderen

Deadline voor nominaties is 1 juli 2023.

Kijk voor meer info op nbv.kncv.nl/nl/zilveren-zandlopers.

Symposium pharmacogenomics: Translating your genome for personalized health

De NBV-werkgroep genomics organiseert een symposium rond het thema pharmacogenomics in de zorg. Keynote sprekers zijn onder meer André Uitterlinden, hoogleraar complexe genetica, Erasmus MC; Roos van Westrhenen, psychiater en klinisch farmacoloog, Amsterdam UMC en Marieke Coenen, hoogleraar pharmacogenetics, Erasmus MC.

Datum: dinsdag 16 mei 2023

Locatie: Beatrixgebouw, Jaarbeurs Meet Up, Utrecht

Meer info: www.nbv.kncv.nl