Op 28 september 2023 organiseerde de NBV het Nederlands Biotechnologie Congres (NBC-23) in het Corpus Congrescentrum in Oegstgeest. Het evenement bracht een recordaantal van ruim 220 biotechnologen bij elkaar die werden geïnspireerd door 3 keynotes, 24 parallel lezingen, 35 posters en pitches, 9 bedrijven die met stands aanwezig waren, en uiteraard elkaar. 

Posterprijzen 

Marjolein Crooijmans won de Corbion Posterprijs van €500. Marjolein is promovendus aan de Universiteit Leiden en presenteerde een poster over de mogelijkheden van celwand-deficiënte E. coli. Haar poster viel op door de heldere organisatie, het gedegen onderzoek en de creatieve inslag.  

Lars Santema won de Corbion Poster Pitch Prijs van €250. Lars is promovendus aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn werk richt zich op de karakterisering van thermostabiele glyceroloxidasen. Hij pitchte zijn onderzoek op het hoofdpodium en begon met het complimenteren van het publiek met hoe lekker ze roken… 

De prijzen werden gesponsord door Corbion en uitgereikt door María Suárez Diez, vicevoorzitter van de NBV. 

Poster winnaars

Posterprijswinnaars

Zilveren Zandloper Prijs 

Cindy Gerhardt, managing director bij Planet B.io, ontving de NBV Zilveren Zandloper voor haar belangrijke rol in het ontwikkelen en versterken van het startup-ecosysteem in de industriële biotechnologie in Nederland. Zij ontving de onderscheiding uit handen van NBV-voorzitter Jan Wery. De prijs bestaat uit een prijzengeld van €2500 en een gegraveerd zilveren zandloperbeeld. De Zilveren Zandloper Award werd dit jaar gesponsord door BioTech Academy Delft. De NBV feliciteert Cindy met haar uitmuntende prestaties voor de biotechnologie in Nederland! 

Cindy Gerhardt

Cindy Gerhardt

Terugblik in beelden:

NBC-23 werd mede mogelijk gemaakt door:

sponsoren

Sponsoren NBC-23