Op 4 oktober 2022 organiseert de NBV het Netherlands Biotechnology Congress (NBC-22) in het Corpus Congress Centre in Leiden. Het programma omvat keynote lezingen, parallelsessies, posters en stands van bedrijven. Uiteraard zijn er volop mogelijkheden om te netwerken. Afsluitend is er een diner met ook de uitreiking van de Zilveren Zandloper Award en NBC Posterprijs.

NBC-22 Header 1

Jennifer Holmgren

Jennifer Holmgren

Jennifer Holmgren

NBC-22 wordt geopend door Jennifer Holmgren, CEO van het revolutionaire koolstofrecyclingbedrijf LanzaTech dat microben gebruikt om afvalkoolstof om te zetten in waardevolle grondstoffen. Onder leiding van Jennifer ontwikkelt LanzaTech een verscheidenheid aan platformchemicaliën en brandstoffen, waaronder ’s werelds eerste alternatieve vliegtuigbrandstof die is afgeleid van industriële afvalgassen. Ze is ook de directeur en voorzitter van de raad van bestuur van LanzaJet. Voorafgaand aan haar positie bij LanzaTech heeft Jennifer haar sporen verdiend in de ontwikkeling van koolstofarme biobrandstoffen voor de luchtvaart bij UOP LLC. Ze is auteur van 50 Amerikaanse patenten en meer dan 30 wetenschappelijke publicaties en is lid van de National Academy of Engineering.

Mark van Loosdrecht

Mark van Loosdrecht

Mark van Loosdrecht

Mark van Loosdrecht is hoogleraar milieubiotechnologie aan de TU Delft, geïnteresseerd in afvalwaterzuivering en het terugwinnen van grondstoffen en o.a. de grondlegger van de wereldwijd geïmplementeerde Annamox® en Nereda® zuiveringstechnologieën. Momenteel focust hij op conversie van organische afvalstromen naar biopolymeren zoals PHA en Kaumera. Een uitgebreid interview met Mark van Loosdrecht vind je hier.

Maria Fatima Lucas

Maria Fatima Lucas

Maria Fátima Lucas

De laatste keynote lezing wordt gegeven door Maria Fátima Lucas, mede-oprichter en CEO van ZYMVOL. Dit in Barcelona gevestigde techbedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van enzymen door middel van computersimulaties. Met als doel om industriële chemische processen te verduurzamen, is ZYMVOL in staat om sneller enzymen te ontdekken en te optimaliseren voor zeer specifieke toepassingen in de groene chemie. Sinds de oprichting in 2017 heeft het bedrijf deelgenomen aan verschillende Europese onderzoeksprojecten en heeft het gewerkt met industriële klanten over de hele wereld. Dankzij haar baanbrekende pionierswerk was Maria in 2020 een van de winnaars van de EU-prijs voor vrouwelijke innovators, uitgereikt door de Europese Commissie.

Registreren: nbc.kncv.nl