De keynote sprekers van het NBC-23 zijn bekend! Hier kom je meer over hen te weten.

Jean-Paul Meijnen is Senior Director Organism Engineering bij Ginko Bioworks en Managing Director bij Ginko Bioworks Nederland. Ginko Bioworks heeft als doel het vereenvoudigen van de biologie door middel van geavanceerde technologieën zoals DNA-synthese, laboratoriumautomatisering en geavanceerde analyses. Meijnen trad in 2018 in dienst bij Dutch DNA Biotech, waar hij directeur R&D werd en verantwoordelijk was voor de platformtechnologie om schimmelstammen en fermentatieprocessen te ontwikkelen voor de productie van eiwitten en organische zuren. Na de overname van Dutch DNA Biotech door Ginko Bioworks, werkt Meijnen verder aan het ontwikkelen van microben voor een breed scala aan toepassingen en heeft hij de leiding over de Nederlandse tak van Ginko Bioworks.

Diana Visser is Vice President Sustainability bij Corbion. Corbion staat bekend om het produceren van melkzuurtoepassingen door fermentatie van suikers voor de voedingsmiddelen-, chemische en farmaceutische industrie. Sinds 2018 produceren ze ook polymelkzuur (voor bioplastics) uit biomassa. Visser trad in 2001 in dienst bij Corbion in de rol van scientist, waar ze bijdroeg aan de R&D van fermentatie, metabolic engineering en procestechnologie. Nu leidt Visser als VP de ontwikkeling van Corbion’s langetermijnstrategie, ambities en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Door de impact van haar inzet bij Corbion werd Visser in 2020 verkozen tot SDG Pioneer of the Nederland uitgereikt door het Global Compact Netwerk Nederland.

Olivier Rolland is directeur van Toulouse White Biotechnology, een pre-industriële demonstrator op het gebied van industriële biotechnologie met als missie de bio-economie verder te ontwikkelen op basis van het gebruik van hernieuwbare koolstof. Rolland begon zijn loopbaan bij Total, waar hij verantwoordelijk werd voor de biotechnologieactiviteiten van de Total New Energies unit. Hij speelde ook een rol bij de alliantie met Amyris, de Amerikaanse leider op het gebied van synthetische biologie. Hier leidde Rolland de ontwikkeling van de eerste biobrandstof voor de luchtvaart die op basis van suiker wordt geproduceerd door middel van fermentatie. Voorafgaand aan zijn huidige functie was Rolland directeur Sustainable Fuel Strategy bij Boeing, waar hij leiding gaf aan de wereldwijde strategie om innovatieve regionale biobrandstofwaardeketens mogelijk te maken.

Download de poster met meer informatie hieronder.

Registreer je nu voor NBC-23!

Extra documenten

Klik op de link om deze bestanden te downloaden en te bekijken