Bier is onmiskenbaar een onderdeel van onze Belgische cultuur en deze biercultuur is ook erkend door Unesco als immaterieel, cultureel erfgoed van de mensheid.

Er zijn in principe maar vier grondstoffen nodig om bier te brouwen en toch hebben we in België alleen al meer dan 1500 verschillende bieren, elk met een eigen karakter, kleur en geur.

Tijdens deze studieavond zal de weg van grondstoffen naar het finale bier worden voorgesteld, met speciale aandacht aan de rol van de gist. Tal van smaak-actieve componenten worden immers door gist aangemaakt en dragen bij aan de aangename, fruitige geuren van bier. Helaas kan gist ook aanleiding zijn van enkele minder aangename geurcomponenten. Het is aan de brouwer om ervoor te zorgen dat deze onaangename geuren nauwelijks geproduceerd worden en dat de aangename geuren op de voorgrond treden. Dit door grondstofkeuze, brouwreceptuur en zelfs door de bouw van de gisttank.

Tijdens deze studieavond zal Gert De Rouck ons meenemen in de boeiende wereld van bier en brouwen. Als Managing Director Pilot Malting and Brewery – EFBT weet hij als geen ander zijn passie voor bier over te brengen. Er zal ook de mogelijkheid zijn tot het bezoeken van de pilootbrouwfaciliteiten van de KU Leuven-campus Gent.

Niet alleen interessant voor wetenschappers, productontwikkelaars, labomanagers, kwaliteitsverantwoordelijken, et cetera, maar in feite voor iedereen die met voeding bezig is.

Informatie, programma, tickets

Programma

19u15: Ontvangst met broodjes

20u00: Lezing met aansluitend Q&A

21u30: Afsluiting met een drankje

Datum

23 mei 2024

20u00 – 21u30

Plaats

KU Leuven

Campus Gent

Gebroeders De Smetstraat 1

9000 Gent

Lokaal L226

Volg hiervoor de bewegwijzering ter plaatse

Bereikbaarheid

De campus Gent van de KU Leuven is vlot bereikbaar met de auto, de fiets en te voet. Parkeren kan op de campus zelf.

De locatie is via het openbaar vervoer bereikbaar via de P4 bus vanaf station Gent-Sint-Pieters. Vervolgens is het nog 500m te voet.

Prijs

Early bird t/m 23/04/2024

  • Niet-leden KVCV: €40
  • Leden KVCV: €25
  • Studenten, geen KVCV-lid: €15
  • Studenten, KVCV-lid: €10

Tarief vanaf 24/04/2024

  • Niet-leden KVCV: €75
  • Leden KVCV: €45
  • Studenten, geen KVCV-lid: €20
  • Studenten, KVCV-lid: €15

Contact en info

KVCV-Voeding

kvcv.be/nl/start-voeding