Chemistry Europe geeft vanaf deze maand een nieuw Gold Open Access-tijdschrift uit: ChemistryEurope – the journal.

Het tijdschrift moet het nieuwe paradepaardje worden in de portfolio van Chemistry Europe. Chemistry Europe is een uitgeefcollectief van 16 Europese chemische beroepsverenigingen (waaronder de KNCV en de KVCV) dat zich toelegt op het publiceren van wetenschappelijke chemische tijdschriften.

Chemistry_Europe

Het nieuwe tijdschrift is opgezet als een kwalitatief hoogstaand Gold Open Access-journal dat alle gebieden van de chemie bestrijkt. De redactie bestaat uit Luisa De Cola (Università degli Studi di Milano en Istituto di Ricerche Farmacologiche Mario Negri, Italië), Ken Tanaka (Tokio Instituut voor Technologie, Japan) en Ive Hermans (Universiteit van Wisconsin-Madison, VS). De redactie zal worden ondersteund door een Editorial Advisory Board waarin, onder andere, KNCV-lid Matthias Bickelhaupt (VU Amsterdam) plaatsneemt.

De redactie stelt dat ChemistryEurope een volledig open access journal zal zijn en dat alle inhoud die in ChemistryEurope wordt gepubliceerd overal vrij beschikbaar zal zijn voor lezers om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Om zoveel mogelijk hoogstaande content aan te trekken ziet ChemistryEurope in de beginperiode af van het berekenen van publicatiekosten voor papers (de zogenaamde APC). Vanaf nu kunnen papers worden ingezonden voor peer review. Check de website voor meer informatie.