Vrouw gooit wangslijmvlies partner in prullenbak

Een medewerkster van het Nederlands Forensisch Instituut wordt ervan beschuldigd erfelijk materiaal van haar partner te hebben verduisterd. De Telegraaf bracht het nieuws naar buiten, het NFI heeft dit inmiddels grotendeels bevestigd.

Het wangslijmvlies (waaruit DNA geïsoleerd wordt om een DNA-fingerprint te maken) van de partner belandde in het NFI omdat hij verdachte in een geweldsmisdrijf is. De vrouw zou daarop het monster in een afvalcontainer hebben gedeponeerd. Diverse media beweren dat de vrouw een monster van iemand anders heeft ingebracht ter vervanging. Het NFI ontkent dit.

De zaak kwam aan het licht doordat het NFI een zogenaamd track and trace-systeem heeft, waarmee alle binnenkomende bewijsstukken worden gelabeld en gevolgd. Gegevens van de toegangspas van de medewerkster wezen uit dat de vrouw ten tijde van het weggooien van het monster in de ruimte met de container was. De vrouw is op non-actief gezet en er is aangifte gedaan.

De beschuldigde medewerkster was volgens het NFI werkzaam op de afdeling logistiek en voerde zelf geen DNA-onderzoek uit. Er hoeven dan ook geen laboratoriumonderzoeken opnieuw te worden uitgevoerd, aldus het NFI.

Het OM zal binnen enkele weken beslissen of de vrouw wordt vervolgd.

Bron: De Telegraaf, Metro, NFI

Onderwerpen