‘Wat mijn vader betreft is douchen in geval van jeuk het summum van persoonlijke hygiëne’

Enith_halftoon

Enith Vlooswijk is verwikkeld in een strijd met haar dochter. ’Waaróm moet ik me zo vaak wassen?’ vraagt ze verontwaardigd. Tja, wat is dan het wetenschappelijk verantwoorde antwoord?

‘Maar waaróm moet ik me dan zo vaak wassen?’ Mijn tienjarige dochter kijkt me verontwaardigd aan. Volgens haar is het pas tijd om te wassen als ze last krijgt van jeuk. Volgens mij is het al nodig als haar haren in vettige slierten om haar gezicht vallen, maar was persoonlijke hygiëne niet ook gezond?

Mijn vader is uit hetzelfde hout gesneden als zijn kleindochter. Zijn kleinkinderen vertelt hij graag hoe hij in de jaren vijftig, op de boerderij, eens per week in de wasteil stapte. Als oudste van tien kinderen mocht hij pas badderen als alle kleintjes al waren geweest. Tussentijds werd het water niet verschoond, dus wat hem betreft is douchen in geval van jeuk het summum van persoonlijke hygiëne.

 

0098-Mockup-KNCV_Betaalhekje_412x374

Verder lezen?
Maak eenvoudig een gratis profiel aan.

  • krijg toegang tot ons online archief met meer dan 10.000 artikelen over chemie, life sciences en procestechnologie;
  • kijk webinars live mee of later terug, lees exclusieve online-only content en plaats reacties op artikelen;
  • ontvang elke week onze nieuwsbrief C2Weekly in je mailbox met nieuws en ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent.

Als lid van de KNCVKVCVNBV, of NVBMB  heeft u onbeperkt toegang tot deze site, u kunt hier inloggen.

0098-Mockup-KNCV_Betaalhekje_Logo-balk