‘Een urgente en korte transitie, waarbij diversiteit in oplossingen wordt omarmd’

pexels-thisisengineering-3912509

Het is tijd om de transitie te maken naar een circulaire economie gebaseerd op duurzame technologieën, betoogt Maria Barbosa.

We gaan door onrustige tijden; klimaatverandering, een pandemie, gevolgd door een oorlog, waarbij fossiele brandstoffen als wapen worden gebruikt. Het wordt steeds duidelijker dat de historische, op fossiele brandstoffen gebaseerde modellen van koolstof, energie en materiaal waar onze economie op is gebaseerd, onverenigbaar zijn met onze milieudoelstellingen en geopolitieke stabiliteit. Het is tijd om de transitie te maken naar een circulaire economie gebaseerd op duurzame technologieën. Een urgente en korte transitie, waarbij diversiteit in oplossingen wordt omarmd.

Om deze cruciale uitdaging aan te gaan, moeten we alle mogelijke instrumenten benutten. Nieuwe benaderingen zijn vereist op bijna elk niveau van de economie en biotechnologie heeft het potentieel om een transformerende troef te zijn in deze strijd. Toepassingen van biotechnologie raken de meeste aspecten van het moderne leven, van landbouw tot productie tot gezondheid en energie.

 

0098-Mockup-KNCV_Betaalhekje_412x374

Verder lezen?
Maak eenvoudig een gratis profiel aan.

  • krijg toegang tot ons online archief met meer dan 10.000 artikelen over chemie, life sciences en procestechnologie;
  • kijk webinars live mee of later terug, lees exclusieve online-only content en plaats reacties op artikelen;
  • ontvang elke week onze nieuwsbrief C2Weekly in je mailbox met nieuws en ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent.

Als lid van de KNCVKVCVNBV, of NVBMB  heeft u onbeperkt toegang tot deze site, u kunt hier inloggen.

0098-Mockup-KNCV_Betaalhekje_Logo-balk