Strategische keuzes bij de ontwikkeling van geneesmiddelen

Webinar 16a 4-3

Farmaceutische bedrijven staan voor allerlei keuzes tijdens de klinische ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Dat traject gaat gepaard met zowel economische als maatschappelijke aspecten, voor de buitenwereld kan het soms lastig zijn om deze keuzes goed te begrijpen.

Onderzoek naar nieuwe medicijnen kost immers tijd en geld, en bovendien: ’van elke tien geneesmiddelen die voor het eerst worden getest bij mensen vallen er negen af, vaak in de laatste, zeer kostbare fase van klinisch onderzoek wegens gebrek aan effectiviteit of veiligheidsrisico’s,’ aldus Dr. Henk Jan Out in zijn blog.

Tijdens C2W live gaat Dr. Out in op drie van deze keuzes waar farmaceutische bedrijven mee maken krijgen:

  1. Waarom is het ene middel aantrekkelijker dan het andere?
  2. Hoe belangrijk zijn commerciële overwegingen?
  3. Waarom is een tijdelijke exclusiviteit na marktintroductie zo essentieel?

Henk Jan Out-225x300

Henk Jan Out

Over de spreker: Dr. Henk Jan Out is Chief Scientific Officer voor Ferring Pharmaceuticals voor de regio Asia-Pacific in Shanghai, China. Na zijn opleiding als arts en academische promotie volgde hij enige tijd de opleiding gynaecologie om in 1992 bij Organon in Oss te gaan werken. Daar vervulde hij diverse functies in de Research & Development organisatie waaronder hoofd van de klinische ontwikkelingsafdeling. Na Organon omvatte zijn bijna 30-jarige carrière managementfuncties bij Schering-Plough, MSD en Teva. Daarnaast was hij bijzonder hoogleraar farmaceutische geneeskunde aan het Radboudumc. In 2016 kwam zijn boek “Leve het Geneesmiddel!” uit (Prometheus).

Tijdens de C2W live-webinars praat een expert je in een half uur bij over de stand van zake in zijn of haar vakgebied. Daarna is er een Q&A met vragen vanuit

comp-tab-phone2

Deelnemen aan dit webinar?

Maak eenvoudig een gratis profiel aan.

  • Je kunt webinars live meekijken of later terugkijken;
  • Je krijgt toegang tot het online archief met meer dan 10.000 artikelen over chemie, life sciences en procestechnologie;
  • Je krijgt toegang tot exclusieve online-only content en kunt reageren op artikelen;
  • Je ontvang elke week onze nieuwsbrief C2Weekly in je mailbox met het belangrijkste nieuws en ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent.

Als lid van de KNCV heeft u onbeperkt toegang tot deze site, u kunt hier inloggen.