Duurzame melkeiwitten zonder koe: kan het?

Webinar 15 4-3

Melk maken uit gras is een oude droom van zuiveltechnologen. Lange tijd leek het onhaalbaar. Maar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van biotechnologie, genetische modificatie en precisiefermentatie hebben het dichterbij gebracht.

In C2W live behandelt Van den Tweel de volgende vragen:

  1. Waarom willen we een alternatieve bereiding van melkeiwitten?
  2. Hoe pak je dat aan, duurzame productie van melkeiwitten en kaas zonder koe?
  3. Wanneer komen deze producten beschikbaar op de markt?

Daarbij gaat Van den Tweel ook in op het ontstaan van Those Vegan Cowboys, hun doel en hoe ze dat doel gaan verwezenlijken.

Over de spreker: Na het behalen van zijn PhD in de biotechnologie (1988) aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen, trad Will van den Tweel in dienst bij DSM in Nederland. Tijdens zijn 30+ jaar bij DSM bekleedde hij verschillende internationale managementfuncties in Research, Business Development en Business Management. Onder zijn leiding werden meerdere duurzame biobased processen gecommercialiseerd (bijvoorbeeld fijnchemicaliën voor farma, semi-synthetische antibiotica, biobarnsteen en canola-eiwit). 

Begin 2020 trad Van den Tweel toe tot Those Vegan Cowboys als projectdirecteur. Die Veganistische Cowboys, is een vernieuwend initiatief van de oprichters van De Vegetarische Slager. Het doel van Those Vegan Cowboys is om op duurzame wijze melkeiwitten en de bijbehorende zuivelproducten te produceren door middel van efficiënte microbiële fermentatieprocessen.’

comp-tab-phone2

Deelnemen aan dit webinar?

Maak eenvoudig een gratis profiel aan.

  • Je kunt webinars live meekijken of later terugkijken;
  • Je krijgt toegang tot het online archief met meer dan 10.000 artikelen over chemie, life sciences en procestechnologie;
  • Je krijgt toegang tot exclusieve online-only content en kunt reageren op artikelen;
  • Je ontvang elke week onze nieuwsbrief C2Weekly in je mailbox met het belangrijkste nieuws en ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent.

Als lid van de KNCV heeft u onbeperkt toegang tot deze site, u kunt hier inloggen.