Chemie in de energietransitie

Webinar 19 4-3

De energietransitie is een belangrijk onderdeel van het klimaatbeleid. Zo worden op grote schaal fossiele brandstoffen vervangen door duurzame alternatieven. Maar het gaat om meer dan het terugdringen van broeikasgassen, ook energiedragers en de grondstoffen voor de (chemische) industrie kunnen een stuk duurzamer. Dit vereist dan ook een multidisciplinaire aanpak. Welke rol hier voor de chemie is weggelegd, daar gaat Thaddeus Anim-Somuah tijdens C2W live op in.

Tijdens C2W live behandelt Anim-Somuah in elk geval de volgende drie vragen:

  1. Waarom is chemie zo belangrijk voor de energietransitie?
  2. Welke chemische uitdagingen brengen transitie-ontwikkelingen met zich mee?
  3. Wat heeft de chemie nodig voor een succesvolle transitie?

Thaddeus

Thaddeus Anim-Somuah

Over de spreker:

Thaddeus Anim-Somuah is een bestuurslid van KNCV-sectie Nederlandse Procestechnologen en werkzaam bij Croda (specialty chemicals) als Engineering Manager Projects. In zijn vrije tijd is hij ook actief als World Energy Council Future Energy Leader en EU Commission Climate Pact Ambassador. In 2020 is hij uitgeroepen tot “Forbes 30 under 30 Europe for Manufacturing & Industry”.


comp-tab-phone2

Deelnemen aan dit webinar?

Maak eenvoudig een gratis profiel aan.

  • Je kunt webinars live meekijken of later terugkijken;
  • Je krijgt toegang tot het online archief met meer dan 10.000 artikelen over chemie, life sciences en procestechnologie;
  • Je krijgt toegang tot exclusieve online-only content en kunt reageren op artikelen;
  • Je ontvang elke week onze nieuwsbrief C2Weekly in je mailbox met het belangrijkste nieuws en ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent.

Als lid van de KNCV heeft u onbeperkt toegang tot deze site, u kunt hier inloggen.