Op 22 april om 15.00 uur presenteert de KNCV haar eerste webinar, ‘De zoektocht naar een coronavaccin’.

Gideon Kersten, Chief Scientific Officer bij Intravacc, schetst in een half uur wat er komt kijken bij die zoektocht waar wereldwijd ruim zestig bedrijven en onderzoeksinstituten in een race tegen de klok in verwikkeld zijn.

Voor de eerste en de goedkoopste leverancier ligt voor lange tijd een gegarandeerde wereldmarkt open. Maar wat komt er allemaal kijken bij het ontwikkelen van zo’n vaccin? Kersten vertelt in het webinar in een half uur hoe het proces van vaccinontwikkeling eruit ziet. Het webinar is interactief, dus deelnemers kunnen na afloop van zijn verhaal meteen hun vragen aan hem stellen. Klik hier voor meer informatie over het webinar.

Het webinar op 22 april is niet eenmalig. De KNCV is van plan meer webinars te gaan maken over belangrijke onderwerpen en thema’s in het vakgebied van chemie, life sciences en procestechnologie. Jan-Willem Toering, directeur van de KNCV: ‘Webinars zijn in deze crisistijd bij uitstek geschikt om toch aan kennisoverdracht te kunnen doen. Maar ook als we op enig moment weer fysieke bijeenkomsten en congressen mogen organiseren, zien we een complementaire rol weggelegd voor deze webinars.’

Terwijl de KNCV druk bezig is met de voorbereiding voor het eerste webinar, wordt er al vooruitgekeken naar geschikte onderwerpen en sprekers voor volgende edities. Tips voor onderwerpen en sprekers zijn altijd welkom. Deze kunt u sturen naar jhasenack@kncv.nl.

Stefanie Zuidberg