Chemie in de energietransitie – woensdag 16 februari 16.00 uur

Webinar-Groene Chemie-agenda

De energietransitie is een belangrijk onderdeel van het klimaatbeleid. Zo worden op grote schaal fossiele brandstoffen vervangen door duurzame alternatieven. Maar het gaat om meer dan het terugdringen van broeikasgassen, ook energiedragers en de grondstoffen voor de (chemische) industrie kunnen een stuk duurzamer. Dit vereist dan ook een multidisciplinaire aanpak. Welke rol hier voor de chemie is weggelegd, daar gaat Thaddeus Anim-Somuah tijdens C2W live op in.

Tijdens de C2W live-webinars praat een expert je in een half uur bij over de stand van zake in zijn of haar vakgebied. Daarna is er een Q&A met vragen vanuit het publiek. Meld je nu aan! 

Neem actief deel via Zoom: na afloop van het webinar kunnen de deelnemers vragen stellen aan Thaddeus Anim-Somuah (vol=vol). Via Zoom krijg je automatisch een deelnamelink en een reminder. Ook verschijnt op deze pagina, vanaf circa 15.50 uur, een livestream van het webinar, hier is vragen stellen echter niet mogelijk. 

Let op: aanmelden via Zoom is alleen mogelijk voor leden van de KNCV en de NPT. KIVI-NPT-leden kunnen zich aanmelden via de website van KIVI. Ben je nog geen KNCV-lid? Kijk dan hier voor meer informatie. Meer informatie over de NPT vind je hier.

Als je geen lid bent van de KNCV of de NPT, kun je enkel de livestream via deze pagina bekijken. Je moet hiervoor wel geregistreerd staan als bezoeker op deze website, maar dat is gelukkig zo gebeurd via deze linkZonder registratie kan je het webinar niet kijken.

Tijdens C2W live behandelt Anim-Somuah in elk geval de volgende drie vragen:

  1. Waarom is chemie zo belangrijk voor de energietransitie?
  2. Welke chemische uitdagingen brengen transitie-ontwikkelingen met zich mee?
  3. Wat heeft de chemie nodig voor een succesvolle transitie?

Thaddeus

Thaddeus Anim-Somuah

Over de spreker:

Thaddeus Anim-Somuah is een bestuurslid van KNCV-sectie Nederlandse Procestechnologen en werkzaam bij Croda (specialty chemicals) als Engineering Manager Projects. In zijn vrije tijd is hij ook actief als World Energy Council Future Energy Leader en EU Commission Climate Pact Ambassador. In 2020 is hij uitgeroepen tot “Forbes 30 under 30 Europe for Manufacturing & Industry”.


comp-tab-phone2

Deelnemen aan dit webinar?

Maak eenvoudig een gratis profiel aan.

  • Je kunt webinars live meekijken of later terugkijken;
  • Je krijgt toegang tot het online archief met meer dan 10.000 artikelen over chemie, life sciences en procestechnologie;
  • Je krijgt toegang tot exclusieve online-only content en kunt reageren op artikelen;
  • Je ontvang elke week onze nieuwsbrief C2Weekly in je mailbox met het belangrijkste nieuws en ontwikkelingen zodat je altijd up-to-date bent.

Als lid van de KNCV heeft u onbeperkt toegang tot deze site, u kunt hier inloggen.