Chemiebedrijven die aan de slag willen met natuurlijk kapitaal, opgelet: in september start een nieuwe workshopreeks over natuurlijk kapitaal in jouw sector.

Workshop natuurinclusief

Na vier sessies heb jij de handvatten om beter met de natuur mee te werken. Dat is essentieel, want juist chemiebedrijven zijn sterkafhankelijk van natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen, zoals land, water en hout. Tegelijkertijd heeft de sector veel impact op natuurlijk kapitaalvia schadelijke emissies naar bodem, water en lucht. Om het natuurlijk kapitaal niet uit te putten, is het van belang je negatieve impact teminimaliseren. Of nog beter, positief te maken. Ook omdat dat steeds vaker wettelijk verplicht is. Aan de slag dus! 

Ook relevant omdat het steeds vaker wettelijk verplicht is om je keten in kaart te brengen en risico’s voor mens en milieu te identificeren. Denk bijvoorbeeld aan de recent goedgekeurde ontbossingwet, de aankomende CSRD-wetgeving, en de aankomende nationale en Europese due-diligence wetgeving.

Voor verdere details en de aanmeldpagina, zie hier: Workshopreeks natuurinclusieve chemie: van je bedrijfskavel tot in je keten | MVO Nederland.

Kalender-231019