De Sectie Analytische Chemie van de KNCV en Saxion nodigen u van harte uit voor The Analytical Challenge 2024. Ook dit jaar komen we weer samen voor een aantal lezingen en discussie over een hedendaags analytisch chemisch onderwerp. Het thema dit jaar is “Tracing Traces” en we zullen dieper ingaan op het brede en boeiende veld van de forensische analyse.

SAC-Saxion

Er is een aantal interessante sprekers bereid gevonden te vertellen over hoe zij analytische technieken gebruiken in hun werk op dit terrein. Begonnen wordt met een algemene inleiding over de huidige staat van de forensische analyse in Nederland en bespreken dan onderwerpen die variëren van onderzoek aan cultureel erfgoed tot de toepassing van forensische proteomics en van analyse in zedenzaken tot methoden voor de monitoring van explosieven en de analyse van sporen op de plaats delict.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 24 januari 2024 op de Hogeschool Saxion, M.H. Tromplaan 28 in Enschede. Klik hier voor de routebeschrijving en voor informatie omtrent parkeren. Deelname (incl. koffie/thee, lunch en borrel) is gratis. We vragen u wel om u uiterlijk 17 januari 2024 aan te melden via deze link om zeker te zijn van voldoende catering. Hopelijk tot 24 januari!

Meer informatie en het programma is te vinden op de website van de bijeenkomst.

Kalender-240124