Dit jaar organiseert de KNCV voor de achtste keer op rij de Avond van de Chemie. Tijdens deze feestelijke avond zetten wij chemie letterlijk in de spotlights. Dit jaar vindt deze bijzondere avond plaats in theater De Lievekamp in Oss. Een speciale plek, want in 2023 is het 100 jaar geleden dat in Oss de basis werd gelegd voor de Nederlandse farmaceutische industrie.

AvdC-goud-Gradient-400

Topchemici
We hebben drie fantastische chemici uitgenodigd om op het theaterpodium op een toegankelijke manier over hun onderzoek en werkveld te vertellen. Hoogleraar Patricia Dankers vertelt over de ontwikkeling van biomaterialen en de vertaling van deze biomaterialen naar toepassingen op het gebied van de regeneratieve geneeskunde. Hoogleraar Sjaak Neefjes geeft een presentatie over het ontgiften van anthracycline; een veelgebruikte chemotherapie. En Chief Scientific Officier (CSO) Floris van Delft gaat in op de technologieën die de basis vormen van Synaffix ‘best-in-class antibody-drug conjugates’ voor gerichte kankertherapie.

Prijzengala
Naast topsprekers uit de chemie biedt deze avond een spannend prijzengala waarin we jonge talenten in de spotlights zetten. Tijdens de theateravond reiken we de Gouden Vlam, Gouden Spatel en Golden Master Award uit voor de beste mbo-, hbo- en wo-scriptie. Ook wordt er live een pitch competitie gehouden waarbij drie PhD’ers binnen drie minuten moeten uitleggen waar hun promotieonderzoek over gaat. Het publiek kiest welke PhD’er de leukste en interessantste pitch heeft gegeven.   

Cabaret
Om de avond af te sluiten zal publieksprijswinnaar van het Cameretten Festival 2019 Tobi Kooiman een op maat gemaakte cabaretvoorstelling geven. Kooiman is een Nederlandse cabaretier én wiskundige, en staat bekend om zijn slimme, doordachte grappen die hij maakt met behulp van logica en redenatie. Dit zal hij ook doen tijdens de Avond van de Chemie maar dan met een chemische invalshoek.

Kijk voor meer informatie op de website van de Avond van de Chemie.

Kalender-231005