Na de waterbom van vorige zomer, kreunde België en bij uitbreiding heel Europa de voorbije maanden opnieuw onder een verzengende hitte en nijpende droogte. Met alle gevolgen van dien voor zowel watertoevoer als -afvoer. Welke kant het ook op gaat, vast staat dat water ons beroert. Gelukkig ligt er ook in de chemische sector nog heel wat potentieel om waterstromen beter te benutten. Dat ontdek je tijdens Aquarama Trade Fair, op 20 oktober in de Brabanthal in Leuven.

Aquarama Trade Fair is inmiddels aan zijn zeventiende editie toe. Het concept van een ééndaagse vakbeurs met gratis catering en veel ruimte voor ontmoeting en kennisdeling zorgde ervoor dat de beurs in sneltempo een vaste waarde werd in de watersector, maar ook professionele eindgebruikers hebben er alle baat bij om in het najaar naar de Brabanthal af te zakken. Niet alleen vinden zij op de beursvloer ruim 100 potentiële partners om hen bij hun wateruitdagingen te ondersteunen, ook biedt de vakbeurs in samenwerking met partners watercircle.be, Vlario, AquaFlanders en CEBEDEAU elk jaar een ijzersterk randprogramma.

Praktijkvoorbeelden

Bijzonder voor de chemische industrie is dat watercircle.be dit jaar opnieuw samenwerkt met essenscia. De studievoormiddag van de koepelorganisatie voor watertechnologiebedrijven behandelt dan ook de belangrijkste stimulansen voor de chemiesector alsook praktijkvoorbeelden van onder meer Ineos, Borealis, Eastman en Vynova. Hoe gaan zij met typische wateruitdagingen zoals koelwatermanagement, microplastics en waterhergebruik om? In een parallelsessie onder leiding van VMx gaat Ruben Dejonckheere van Trevi dan weer dieper in op de nieuwe BBT rond het beperken van de verspreiding van gevaarlijke stoffen bij een incident.

Een bezoek aan Aquarama Trade Fair is gratis, maar registratie is verplicht. Inschrijven kan via www.aquaramatradefair.be. Daar vindt u ook de details van het programma, de timing en de eventuele kosten van alle infosessies.