Het HTC-congres is al meer dan dertig jaar het belangrijkste platform voor state-of-the-art ontwikkelingen op het gebied van scheidingstechnologieën en gekoppelde technieken.

De conferentie omvat doorgaans drie parallelle sessies bestaande uit plenaire lezingen, keynote lezingen, tutorials, mondelinge presentaties en poster-flash-presentaties. Een van de parallelle sessies zal gewijd worden aan jonge opkomende wetenschappers. Het symposium zal ook een aantrekkelijke technische exhibitie bevatten waar verkopers hun nieuwste instrumenten en ontwikkelingen zullen voorstellen, aangevuld met technische seminaries.

Er zullen fundamentele en praktische aspecten van vloeistoffase en gaschromatografie worden behandeld, met inbegrip van multidimensionele LC, GC en SFC, LC-MS en GC-MS. Ook trends, nieuwe technologieën en knelpunten voor een breed scala aan toepassingen komen aan bod. Zoals altijd zullen we zorgen voor uitgebreide netwerkmogelijkheden tijdens het congres, met een informele bierproeverij tijdens een avondlijk posterevenement, een conferentiediner in het prachtige Poortackere klooster en tal van disseminatie-activiteiten.

Tijdens HTC-17 zullen een aantal prijzen worden uitgereikt. De HTC/LCGC Innovation Award, gesponsord door LCGC Europe, zal worden uitgereikt aan een onderzoeker met minder dan vijftien jaar ervaring na het behalen van zijn/haar doctoraat voor ‘een baanbrekende bijdrage tot het gebied van de scheidingswetenschappen door de ontwikkeling van nieuwe methodologieën, nieuwe instrumentatie of nieuwe technieken in het vakgebied, met een sterke nadruk op toepasbaarheid’. De meest innovatieve mondelinge bijdrage tijdens het congres ontvangt de HTC Award. De meest innovatieve posterbijdragen zullen de HTC Poster Award ontvangen. Er zal ook een YouTube-wedstrijd voor jonge wetenschappers zijn, gesponsord door Elseviers Journal of Chromatography A en Journal of Chromatography Open, een nieuw open access-tijdschrift.

Na een uitdagende tijd waarin ontmoetingen en netwerken sterk aan banden werd gelegd, kijken we er erg naar uit u in Gent te mogen ontmoeten!

Het 17e HTC-congres (HTC-17) zal plaatsvinden van 26 tot 28 januari 2022, in Congres Centrum het Pand in Gent, België. HTC-17 wordt georganiseerd onder auspiciën van de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV) en de Separation Science Group van de Royal Society of Chemistry (SSG RSC). Deelnemers worden uitgenodigd zich te registreren en abstracts in te sturen via het abstract submission menu dat beschikbaar is op de website: www.htc-17.com. De uiterste datum voor het indienen van mondelinge abstracts is 15 september 2021. De indieningstermijn voor abstracts voor posters is 15 oktober 2021.