Tijdens de C2W live-webinars praat een expert je in een half uur bij over de stand van zake in zijn of haar vakgebied. Daarna is er een Q&A met vragen vanuit het publiek.

Agenda

Woensdag 6 oktoberWoensdag 20 oktober Woensdag 24 november 2021Woensdag 1 december 
16.00 uur16.00 uur16.00 uur 16.00 uur 
Dr. Chantal VogelsDr. Will van den TweelDr. Henk Jan Out Dr. Janne-Mieke Meijer 
Het coronavirus: varianten en vaccinsDuurzame melkeiwitten zonder koeStrategische keuzes in klinische ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen Nader te bepalen onderwerp op het gebied van soft matter chemistry
Registreer je hierRegistreer je hierRegistreer je hierRegistreer je hier
Meer informatie: zie onderMeer informatie volgtMeer informatie volgtMeer informatie volgt

Let op: aanmelden via Zoom is alleen mogelijk voor leden van de KNCV. Ben je nog geen lid? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je meteen aan als KNCV-lid.

 

Woensdag 6 oktober, 16.00 uur

Het coronavirus: varianten en vaccins

Wanneer virussen zich vermenigvuldigen kunnen er kleine veranderingen optreden in hun genetische materiaal. Vaak hebben deze veranderingen geen effect of zelfs een negatief effect op het virus. Soms kan een mutatie leiden tot varianten die zich sneller kunnen verspreiden, ernstigere ziekte kunnen veroorzaken, of die slechter geneutraliseerd kunnen worden door ons immuunsysteem. Dr. Chantal Vogels neemt je mee in de wereld van virusvarianten.

Deze drie vragen worden in ieder geval beantwoord in het webinar:

  1. Hoe ontstaan coronavirus (SARS-CoV-2) varianten?
  2. Welke varianten circuleren op dit moment?
  3. Hoe goed werken vaccins tegen de verschillende varianten? 

Meld je nu aan!

Neem actief deel via Zoom: na afloop van het webinar kunnen de deelnemers vragen stellen aan Chantal Vogels (vol=vol). Via Zoom krijg je automatisch een deelnamelink en een reminder. Ook verschijnt op deze pagina, vanaf circa 15.50 uur, een livestream van het webinar, hier is vragen stellen echter niet mogelijk. 

Let op: aanmelden via Zoom is alleen mogelijk voor leden van de KNCV. Ben je nog geen lid? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je meteen aan als KNCV-lid.
Als je geen lid bent van de KNCV, kun je enkel de livestream via deze pagina bekijken. Wil je het webinar in je agenda zetten? Gebruik dan deze reminder-link.

Over de spreker

Chantal Vogels

Chantal Vogels

Dr. Chantal Vogels is een Associate Research Scientist in het Department of Epidemiology of Microbial Diseases aan de Yale School of Public Health (Verenigde Staten). Haar onderzoek richt zich op de overdracht, verspreiding, en evolutie van vector-overdraagbare virussen. Dr. Vogels heeft haar BSc Biology, MSc Biology, en promotieonderzoek gedaan aan Wageningen University & Research (WUR). Gedurende haar studie en promotieonderzoek is zij gespecialiseerd in de ecologie van muggen en andere vectoren zoals teken en knutten, en de overdracht van virussen zoals het westnijlvirus en het zikavirus.

Vervolgens heeft zij haar carrière voortgezet aan de Yale School of Public Health, waar zij zich verder gespecialiseerd heeft in sequencing en genomic epidemiology. Sinds het begin van de COVID-19 uitbraak heeft het team waarvan zij deel uitmaakt zich ingezet om betere diagnostische testen te ontwikkelen, om de verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen, en om het effect van coronavirus varianten op vaccines beter te begrijpen.

Kijk via deze link onze eerdere webinars terug.