Ontdek in één dag innovatieve automatiseringsoplossingen, praktijkervaringen van vakgenoten en inspirerende visies op het vak. U vindt het allemaal bij LabAutomation 2022 op dinsdag 22 maart. Zien wij u in Congrescentrum 1931 in Den Bosch?

LabAutomation overzicht 2_EB

De conferentie biedt een boeiend lezingenprogramma met actuele thema’s zoals kwaliteit, fair data, high-throughput imaging en cyber security. Het programma biedt ook een kijkje in de keuken bij laboratoria van uw collega’s. Hoe hebben zij het keuzeproces, de aanschaf en implementatie van een nieuwe automatiserings- of softwareoplossing aangepakt? Wat hebben zij geleerd en wat zouden zij de volgende keer anders doen?

Een tipje van de sluier…

Experts vanuit verschillende disciplines delen hun ervaringen. Zo ontdekte Linda Dijkhoorn, ceo van EV Biotech, een manier om de development time van micro-organismen drastisch te verkorten. ‘We brengen twee werelden samen: strain development en digitaal moduleren. Dat levert dus in eerste instantie een versnelde development time op. Je werkt daardoor efficiënter, verbruikt minder energie en verkleint de afvalstroom. Met een duurzamer laboratorium als gevolg.’ Linda Dijkhoorn is keynote-spreker bij LabAutomation en vertelt hoe deze techniek haar laboratorium efficiënter maakt.

Dankzij de voortgang in kunstmatige intelligentie worden er in de geneeskunde grote stappen gezet in het (vroegtijdig) analyseren van ziektes. Christophe Deben en Edgar Cardenas, werkzaam bij het Center for Oncological Research (CORE), ontwikkelden met behulp van kunstmatige intelligentie een beeldgebaseerde analysetechniek voor 2D- en 3D-kankercelculturen. Tijdens LabAutomation geeft Deben meer inzicht in de werking van dit platform.

De combinatie van complexe biologie en geavanceerde assays in een schaalbaar en automatiseerbaar platform maakt het mogelijk om de nieuwste vooruitgangen in de biologie toe te passen voor medicijnontwikkeling op industriële schaal. Daar praat Sebastiaan Trietsch van Mimetas u graag over bij.

Van verwerken en opslaan tot analyseren en voorspellingen doen: data is onlosmakelijk verbonden met uw lab. Deze enorme potentie maakt dat het aantal vragen over data groeit. Hoe ga je om met data-integriteit? Met datakwaliteit? Rob Hooft van DTL schept duidelijkheid.

Informatiemarkt

Naast een boeiend lezingenprogramma biedt LabAutomation 2022 ook een informatiemarkt met ruim 30 toonaangevende bedrijven. Zij brengen hun meest innovatieve producten mee naar de conferentie, om u een beeld te geven van de vele mogelijkheden die lab automatisering biedt. LabAutomation is daarmee dé gelegenheid om in één dag helemaal op de hoogte te worden gebracht over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van laboratorium automatisering.

Logo_LabAuto

Op de website www.fhi.nl/labautomation vindt u het complete programma en kunt u zich inschrijven voor een bezoek aan LabAutomation 2022.