C2W I Mens & Molecule is hét platform voor hoogwaardige en onafhankelijke wetenschapsjournalistiek over chemie en life sciences. Met onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van het belangrijkste nieuws en ontwikkelingen. Eén keer per maand bundelen we de meest gelezen artikelen voor je. Dit zijn volgens jouw vakgenoten de beste artikelen van maart. We wensen je veel leesplezier!

Wil jij ook niks meer missen? Registreer je dan voor onze gratis nieuwsbrief.

Nummer 5

SON00859

(Meth)aan die Amsterdamse grachten

Wetenschappers van de Radboud Universiteit onderzochten de microbiologie achter de methaanuitstoot in Amsterdamse grachten.

Nummer 4

Tatenhove1

Microbiologische co-culturen voor in de fabriek

Rinke van Tatenhove-Pel (29) startte in 2020 haar eigen onderzoeksgroep aan de TU Delft. Ze is uitzonderlijk jong, maar Van Tatenhove-Pel blijft bescheiden.

Nummer 3

9052_shutterstock_307107260_561593

PFAS zorgt voor grenzeloze problemen

Het PFOS-schandaal in Vlaanderen reikt tot in Nederland, want Zeeuwen wordt nu afgeraden om vis uit de Westerschelde te eten.

Nummer 2

FOx BIOSYSTEMS Probes 3

Antilichamen die willen bijten

Dat je bloed een recordaantal antilichamen tegen SARS-CoV-2 bevat, zegt blijkbaar nog niet dat die een virusinfectie supersnel aanpakken.

Nummer 1

Ribo-Pro-08-11-2021-Epsilon-Studios-Ektor-Tsolodimos (17 van 89)

Hoe maak je een mRNA-vaccin?

RNA is ontzettend kwetsbaar, maar toch krijgen bedrijven het voor elkaar om zo’n fragiel molecuul in te zetten als vaccin. Hoe doen ze dat?

 

NIET TE MISSEN VOLGENS DE REDACTIE

Lennart Martens 1 klein

‘Je datasets houden langer hun waarde dan je publicaties’

Laat AI los op oude meetresultaten en je zult niet willen geloven wat het toevoegt aan je kennis, belooft systeembioloog Lennart Martens.

 

Wil jij ook niks meer missen? Registreer je dan voor onze gratis nieuwsbrief.