Duitsland gaat haar R&D-intensiteit verhogen naar 3,5% van het BBP, ruim boven het EU-gemiddelde en een van de hoogste ter wereld.
Het Engels-Zweedse AstraZeneca is van plan om het in Boston gevestigde Alexion over te nemen voor een recordbedrag van $ 39 miljard (€ 32 miljard).
Met volle ziekenhuizen is elke innovatie die de zorg ontlast welkom. Zo zijn er slimme pleisters in ontwikkeling om coronapatiënten thuis te kunnen monitoren.
Mocht het coronavaccin van Pfizer en BioNTech inderdaad binnenkort in België en Nederland worden toegediend, dan komt dat uit de Pfizer-fabriek in het Belgische Puurs. Hoe gaat het er daar aan toe?
Nederlands-Belgisch geneesmiddelenbedrijf Galapagos kreeg naar eigen zeggen de hardste klap in het gezicht in zijn 22-jarige bestaan. Maar na regen komt zonneschijn.
Een samenwerking tussen bedrijven en universiteiten uit Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk gaat zoeken naar manieren om natuurlijke, groene chemie te gebruiken in cosmetica.
Twee Israëlische bedrijven ontwikkelen herbruikbare mondkapjes die een antivirale en antimicrobiële werking hebben, wat een oplossing zou kunnen bieden tegen het coronavirus.
Het Nederlands-Belgische bedrijf Galapagos gaat een tienjarig samenwerkingsverband aan met het Amerikaanse Gilead, is te lezen in een persbericht van Galapagos.
Reikwijdte vrijstelling van eigen productie is nog onduidelijk
De Twentse start-up Hy2Care BV heeft € 3,7 miljoen opgehaald voor het doorontwikkelen van een hydrogeltechnologie die kraakbeendefecten kan herstellen. Onder de investeerders bevond zich ook ReumaNederland (voorheen Reumafonds), die het bedrijf de status van ‘excellent onderzoekscentrum’ gaf.
Nederlandse bedrijven steken meer geld in R&D dan gedacht. Alleen geven ze tweemaal zo veel geld uit aan R&D in het buitenland dan dat buitenlandse bedrijven uitgeven aan R&D in Nederland, suggereert een zojuist verschenen KNAW-rapport.
Nederlandse en Vlaamse onderzoekers werken samen aan een uniek röntgenapparaat: de Smart*Light. Op een paar vierkante meter moet het materiaalanalyses gaan uitvoeren, die nu nog alleen in synchrotrons mogelijk zijn.
Constantinos Patinios probeert gist plantenkleurstoffen te laten produceren, en dat idee om te zetten in een commercieel interessant product. Daarvoor ontving hij in januari een Take-off-beurs.
Cyanidevervuiling is een groot probleem bij goudwinning. De Universiteit van Amsterdam komt met een simpele katalysator die cyanide snel en efficiënt verwijdert uit afvalwater.
Iedere onderzoeker die werkt met een confocale microscoop hoopt uiteindelijk een plaatje te krijgen zoals hier afgebeeld.
Gentherapie werkt bij meer dan honderd patiënten en nieuwe technieken komen er aan. Breekt deze therapie eindelijk door?
Ik ben ongerust. Al sinds september vorig jaar. De aankondiging die maand van de fusie van de Duitse chemiereus Bayer met het door velen gehate Amerikaanse gentechbedrijf Monsanto zit me sindsdien helemaal niet lekker.
NWO komt met een potje om studies met veel impact te herhalen. C2W vraagt zich af of iemand die handschoen oppakt. Zijn replicatiestudies wel prestigieus genoeg?
Om de industrie te laten investeren in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica, zou je de winst moeten ontkoppelen van het onzetvolume. Bedrijven beloon je dan puur voor de klinische waarde van hun product, suggereert een essay in PLOS Medicine.
Aan aminozuren in het afvalwater in een kippenei kun je aflezen of het een hennetje of een haantje bevat. Dat lijkt het geheim te zijn van de Leidse biotechstart-up In Ovo die deze week, na jaren experimenteren, een media-offensief begon.