Chromosomen manipuleren in superresolutie: een team van onder meer de VU Amsterdam kreeg het voor elkaar.
Met een aangepaste medische techniek laten Wageningse onderzoekers zien dat het in opgedroogde verf nog een drukte van belang is.
Het beperken van nevenreacties is een belangrijk onderdeel van procesoptimalisatie. Een nieuwe softwaretool helpt nevenreacties te voorspellen.
In september 2021 opende het Europese Nikon Bioimaging Lab zijn deuren in het Bio Science Park in Leiden. Een reportage.
3D-perovskieten hebben er een serieuze concurrent bij in de opto-elektronica: de stabielere en makkelijk aan te passen 2D-variant.
AI vindt zijn weg ook in de materiaalkunde. Met deep learning kun je niet alleen materialen beoordelen, maar ze ook doelgericht ontwerpen.
Johan Diepeveen studeert aquatische ecotechnologie aan de Hogeschool Zeeland en wist de resultaten van zijn minor te publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift.
Momenteel is Karl Vrancken de bekendste chemicus van Vlaanderen door zijn bemoeienis met de wijdverspreide milieuvervuiling met fluorverbindingen.
Elsbeth Roelofs (MVO Nederland) ontwikkelt samen met Nederlandse chemiebedrijven projecten om hun waardeketens te verduurzamen.
Isabel Vermeer (27) werd in september junior technology manager, een relatief nieuwe functie die ze zelf pas over een paar jaar verwacht had.